مزایای رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری یک راه عالی برای راه اندازی یک کسب و کار است، زیرا مزایای زیادی دارد و تنها معایب کمی دارد. قبل از اینکه به پرسش مزایای رایانش ابری چیست؟ بپردازیم بیایید نگاهی اجمالی به رایانش ابری داشته باشیم و شرکت ها چگونه می توانند به ابر مهاجرت کنند.
رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری اصطلاحی است که برای توصیف استفاده از سخت افزار و نرم افزار ارائه شده از طریق شبکه اینترنت استفاده می شود. این اصطلاح از استفاده از نماد ابر شکل گرفته شده است که نشان دهنده انتزاع زیرساخت های نسبتاً پیچیده است که کار نرم افزار، سخت افزار، محاسبات و خدمات از راه دور را امکان پذیر می کند.
به زبان ساده، رایانش ابری، محاسبات مبتنی بر اینترنت است که از این رو مزایای رایانش ابری واقعا کاربردی و متعددند. در گذشته، مردم برنامهها یا برنامههایی را از نرمافزار دانلود شده روی رایانه فیزیکی یا سرور در ساختمان خود اجرا میکردند. رایانش ابری به افراد امکان می دهد از طریق اینترنت به همان نوع برنامه ها دسترسی داشته باشند.
رایانش ابری بر این فرض استوار است که محاسبات اصلی روی ماشینی انجام میشود، اغلب از راه دور، که در حال حاضر استفاده نمیشود. داده های جمع آوری شده در طول این فرآیند توسط سرورهای ابری ذخیره و پردازش می شوند. این بدان معناست که دستگاهی که به ابر دسترسی دارد نیازی به کار سختی ندارد.
سرورهای ابری با میزبانی نرمافزار، پلتفرمها و پایگاههای داده از راه دور، حافظه و قدرت محاسباتی رایانههای شخصی را آزاد میکنند. کاربران می توانند با استفاده از اعتبارنامه های دریافتی از ارائه دهنده رایانش ابری، به طور ایمن به خدمات ابری دسترسی داشته باشند.
8 تا از مزایای رایانش ابری
در اینجا لیستی از مزایای رایانش ابری آمده است که یک شرکت می تواند انتظار داشته باشد که در هنگام اتخاذ زیرساخت ابری به آن دست یابد.
1- سرعت بالا از مزایای رایانش ابری
توانایی چرخش نمونه های جدید رایانش ابری در عرض چند ثانیه، چابکی و سرعت توسعه نرم افزار را تغییر داد. توسعه دهندگان می توانند به راحتی ایده های جدید را آزمایش کنند و معماری برنامه های کاربردی را بدون وابستگی به محدودیت های سخت افزاری در سایت یا فرآیندهای خرید کند طراحی کنند.
2- به روز رسانی و یکپارچه سازی خودکار نرم افزار در رایانش ابری
یکی از مزایای رایانش ابری به روزرسانی آن است. یکپارچهسازی مداوم و تحویل مستمر بر این واقعیت تکیه دارد که نسخههای نرمافزار جدید را میتوان به راحتی در محیط ابری آزمایش و استقرار داد، که امکان سرعت بالاتر نوآوری محصول را فراهم میکند و ویژگیهای بیشتر و بیشتری را برای کاربران نهایی به صورت ماهانه، هفتگی و در فضای مجازی منتشر میکند. برخی موارد حتی به صورت روزانه محیطهای ابری همچنین با ابزارهای رایج DevOps و سیستمهای گزارش ادغام میشوند که نظارت و تشخیص مشکلات در تولید را آسانتر میکند.
3- صرفه جویی در هزینه ها از مزایای رایانش ابری
از مزایای Cloud Computing این است که با استفاده از زیرساخت های ابری، نیازی به صرف هزینه های هنگفت برای خرید و نگهداری تجهیزات ندارید. این به شدت هزینه ها را کاهش می دهد. برای رشد کسب و کار خود نیازی به سرمایه گذاری روی سخت افزار، امکانات، خدمات یا ساخت یک مرکز داده بزرگ ندارید. شما حتی به تیم های بزرگ فناوری اطلاعات برای مدیریت عملیات مرکز داده ابری خود نیاز ندارید، زیرا می توانید از تخصص کارکنان ارائه دهنده ابر خود لذت ببرید.
Cloud همچنین هزینه های مربوط به خرابی را کاهش می دهد. از آنجایی که خرابی در سیستمهای ابری نادر است، و این مزیت از مزایای رایانش ابری بدان معناست که شما نیازی به صرف زمان و هزینه برای رفع مشکلات احتمالی مربوط به خرابی ندارید.
4- امنیت بالا یکی از مزیت های مهم در Cloud Computing
یکی از دغدغه های اصلی هر کسب و کاری، صرف نظر از اندازه و صنعت، امنیت داده های آن است. نقض داده ها و سایر جرایم سایبری می تواند درآمد شرکت، وفاداری مشتری و موقعیت برند را از بین ببرد.
Cloud بسیاری از ویژگی های امنیتی پیشرفته را ارائه می دهد که تضمین می کند که داده ها به طور ایمن ذخیره و مدیریت می شوند. ویژگیهایی مانند مجوزهای گرانول و مدیریت دسترسی از طریق نقشهای فدرال میتوانند دسترسی به دادههای حساس را فقط برای کارمندانی که نیاز به دسترسی دارند محدود کنند و از این طریق سطح حمله را برای عوامل مخرب کاهش دهند.
ارائهدهندگان فضای ذخیرهسازی ابری، حفاظتهای پایه را برای پلتفرمهای خود و دادههایی که پردازش میکنند، مانند احراز هویت، کنترل دسترسی و رمزگذاری، اجرا میکنند. از آنجا، بیشتر شرکتها این حفاظتها را با تدابیر امنیتی اضافی خود تکمیل میکنند تا حفاظت از دادههای ابری را تقویت کنند و دسترسی به اطلاعات حساس در فضای ابری را سختتر کنند.
5- قابلیت ارتقا منابع از ویژگی های رایانش ابری
شرکتهای مختلف نیازهای فناوری اطلاعات متفاوتی دارند یک شرکت بزرگ با بیش از 1000 کارمند، الزامات فناوری اطلاعات یکسانی را به عنوان یک استارت آپ نخواهد داشت. یکی از مهم ترین مزایای رایانش ابری این است که به شرکت ها این امکان را می دهد تا به طور موثر و به سرعت بخش های IT خود را با توجه به نیازهای تجاری افزایش یا کاهش دهند.
راه حل های مبتنی بر ابر برای کسب و کارهایی که تقاضای پهنای باند در حال رشد یا نوسان دارند ایده آل هستند. اگر تقاضای کسب و کار شما افزایش یابد، می توانید به راحتی ظرفیت ابر خود را بدون نیاز به سرمایه گذاری در زیرساخت های فیزیکی افزایش دهید. این سطح از چابکی می تواند به کسب و کارهایی که از رایانش ابری استفاده می کنند برتری واقعی نسبت به رقبا بدهد.
این مقیاس پذیری خطرات مرتبط با مسائل عملیاتی داخلی و نگهداری را به حداقل می رساند. شما منابع با کارایی بالا با راه حل های حرفه ای و سرمایه گذاری اولیه صفر در اختیار دارید. مقیاس پذیری احتمالاً بزرگترین مزیت ابر است.
6- پشتیبان گیری و بک آپ گرفتن از داده ها از مزایای رایانش ابری
این واقعیت که داده ها را می توان در فضای ابری بدون محدودیت ظرفیت ذخیره کرد نیز به اهداف پشتیبان گیری و بازیابی کمک می کند. از آنجایی که دادههای کاربران نهایی در طول زمان تغییر میکنند و نیاز به ردیابی برای قوانین یا دلایل انطباق دارند، نسخههای نرمافزار قدیمیتر را میتوان برای مراحل بعدی ذخیره کرد، در مواردی که برای بازیابی یا بازگشت نیاز باشد.
7- پیشگیری از از دست دادن داده ها در Cloud Computing
از دست دادن داده ها در کنار امنیت داده ها یک نگرانی اصلی برای همه سازمان ها است. ذخیره داده های شما در فضای ابری تضمین می کند که داده ها همیشه در دسترس هستند، حتی اگر تجهیزات شما مانند لپ تاپ یا رایانه شخصی آسیب دیده باشد. سرویسهای مبتنی بر ابر، بازیابی سریع دادهها را برای انواع سناریوهای اضطراری از بلایای طبیعی تا قطع برق، فراهم میکنند.
زیرساخت های ابری همچنین می توانند به شما در پیشگیری از ضرر کمک کنند. اگر به یک رویکرد سنتی در محل تکیه کنید، تمام داده های شما به صورت محلی، در رایانه های اداری ذخیره می شود. علیرغم تلاشهای شما، رایانهها ممکن است به دلایل مختلفی از کار بیفتند از بدافزار و ویروسها گرفته تا خراب شدن سختافزار مرتبط با سن، تا خطای ساده کاربر.
اما، اگر دادههای خود را در فضای ابری آپلود کنید، برای هر رایانهای با اتصال به اینترنت قابل دسترسی باقی میماند، حتی اگر برای رایانه کاری شما اتفاقی بیفتد.
8- قابلیت مدیریت از مزایای Cloud Computing
کنترل بر داده های حساس برای هر شرکتی حیاتی است. شما هرگز نمی دانید اگر سندی به دست افراد نادرستی برسد، چه اتفاقی می افتد، حتی اگر فقط دست یک کارمند آموزش ندیده باشد.
Cloud به شما امکان مشاهده و کنترل کامل داده های خود را می دهد. شما به راحتی می توانید تصمیم بگیرید که کدام کاربران چه سطحی از دسترسی به چه داده هایی دارند. این به شما کنترل میدهد، اما کار را سادهتر میکند، زیرا کارکنان به راحتی میدانند چه اسنادی به آنها اختصاص داده شده است. همچنین باعث افزایش و تسهیل همکاری خواهد شد. از آنجایی که یک نسخه از سند می تواند توسط افراد مختلف کار شود، و نیازی به داشتن کپی از همان سند در گردش نیست.
سخن پایانی
پذیرش رایانش ابری هر سال در حال افزایش است و زمان زیادی طول نمی کشد تا متوجه شویم چرا. شرکت ها مزایای محاسبات ابری را می شناسند و می بینند که چگونه بر تولید، همکاری، امنیت و درآمد آنها تأثیر می گذارد.
با استفاده از یک راه حل مبتنی بر ابر، یک شرکت می تواند از بسیاری از مشکلاتی که گریبانگیر سازمان هایی است که به زیرساخت های داخلی متکی هستند جلوگیری کند. در این مقاله به بررسی مزایای رایانش ابری پرداخته شد تا با توجه به آن بتوانید به بهترین نحو در این مورد تصمیم گیری نمایید.
سوالات متداول مزایای رایانش ابری
- چگونه می توان از سرور ایران سرور ابری خریداری کرد؟
شما می توانید با مراجعه به سایت سرور ایران و انتخاب سرور ابری در بخش هاست در بالای صفحه، به راحتی اقدام به خرید سرور ابری نمایید. - آیا خرید رایانش ابری به صرفه است؟
با توجه به مزایای رایانش ابری خرید این نوع از تکنولوژی برای سازمان ها می تواند بسیار به صرفه باشد. - آیا از ابر می توان برای ذخیره اطلاعات استفاده کرد؟
بله شما می توانید از سرور ابری برای ذخیره هر نوع اطلاعاتی که تمایل داشتید استفاده کنید.