تصویر هاستینگ
انواع سیستم مدیریت محتوا

انواع سیستم مدیریت محتوا

دنیای امروز دنیای محتوا است. رادیو، تلویزیون، اینترنت و هر رسانه و فضای اجتماعی دیگری همواره در حال ارائه محتوا به ما هستند. سازمان ها و کسب و کارهای مختلف نیز برای ارائه محصولات و خدمات خود نیاز به تولید محتوا دارند.

این یک واقعیت است که اگر شما بهترین محصول یا خدمات را ارائه دهید در صورت معرفی غیر اصولی آن موفقیت چندانی کسب نخواهید کرد. به طور حتم با همین چند خط به عمق اهمیت تولید محتوا پی برده باشید. ما در این مطلب قصد داریم شما عزیزان را به طور جامع با انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا کنیم.

سیستم مدیریت محتوا  (CMS) چیست؟

تصور کنید قصد راه اندازی یک وبسایت را دارید. برای اینکه صفحات مختلف آن را بنویسید باید از کدهای HTML کمک بگیرید و زبان های برنامه نویسی مانند Java را آموزش ببینید. استفاده از سیستم مدیریت محتوا باعث می شود که شما به یادگیری برنامه نویسی پیشرفته نیازی نداشته باشید.

CMS یکی از ابزارهای بسیار کاربردی است که در جهت تولید و ویرایش محتوای سایت به کار میرود. این سیستم دارای اهداف گسترده و متفاوتی است و با کمک آن میتوان به بهترین شکل تولید محتوا کرد. این محتوا می تواند شامل مواردی از قبیل متن، ویدئو، عکس، فرم و دیتابیس های قابل جستجو باشد.

با استفاده از این سیستم به بهترین شکل ممکن می توانید محتوای سایت را مدیریت و سازماندهی کنید. شما می توانید جزئیات این فرایند از جمله زمان انتشار، مخاطبین و زمان انقضاء محتوای مورد نظر را نیز مشخص کنید.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا  (CMS)

استفاده از سیستم مدیریت محتوا  (CMS) مزایای بسیاری دارد. این مزایا باعث شده که این سیستم امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه به بررسی این مزایا میپردازیم.

افزایش سرعت طراحی

همانطور که میدانید طراحی یک سایت اختصاصی زمانبر است و باید مدتی صبر کنید تا سایت از صفر آماده شود. استفاده از CMS می تواند این بازه زمانی را به حداقل برساند. با استفاده از این سیستم بدون اینکه مشکلی در طراحی ایجاد شود میتوان یک وبسایت عالی را در مدت زمان کوتاهی طراحی کرد.

برای یادگیری این سیستم نیز به زمان زیادی نیاز نخواهید داشت. اگر یک سر به سایت های مختلف بزنید می توانید آموزش های بسیاری را در این زمینه پیدا کنید. متاسفانه این موضوع در مورد سایت های اختصاصی صدق نمی کند. با طراحی این وبسایت ها اگر با مشکلی برخورد کنید نیاز به کمک گرفتن از طراح دارید و شخصا قادر به حل آن نخواهید بود.

امنیت بالا

یکی از بزرگترین مزایای سیستم مدیریت محتوا امنیت بالای آن است. این سیستم ها به شما این اطمینان را می دهند که امکان هک کردن سایت شما وجود نخواهد داشت مگر اینکه شخصا اطلاعات سایت را در اختیار دیگران قرار داده باشید.

ممکن است اکنون به این موضوع فکر کنید که امنیت در فضای وب هیچگاه قطعی نیست. در این مورد حق با شماست و همیشه احتمالاتی در این زمینه وجود دارند اما استفاده از CMS این میزان را به حداقل میرساند. افزونه های امنیتی که در این سیستم ها وجود دارند باعث می شوند بتوانید به بهترین شکل امنیت وب سایت را تامین نمایید.

ارائه صفحه ‌سازهای مختلف

ساختار یک وبسایت باید به شکلی باشد که بتوان در صورت نیاز صفحات جدیدی را به آن اضافه کرد. مزایای CMS این است که امکان ایجاد صفحه های جدید را فراهم میسازد. در این سیستم قابلیت های بی نظیری مانند المنتور و کامپوزر وجود دارند که جزء بهترین صفحه سازها به شمار میروند. شما با استفاده از این صفحه سازها می توانید به بهترین نحو صفحه مورد نظرتان را بسازید.

برخورداری از افزونه های مدیریتی

اگر یک سیستم مدیریت محتوا قدرتمند باشد دارای افزونه های بسیاری خواهد بود. برخی از این افزونه ها شامل افزونه های مدیریتی می شوند. این پلاگین ها به شما کمک می کنند که به بهترین شکل بتوانید سایت خود را مدیریت کنید. استفاده از این افزونه ها مدیریت سایت را تا حد زیادی برای شما آسان خواهد کرد.

تجربه کاربری فوق العاده

باید در وبسایت شرایطی ایجاد شود که کاربر پس از مشاهده ظاهر آن تمایل داشته باشد مجددا از آن بازدید کند. این کاربران می توانند به مشتریان دائمی شما تبدیل شوند. این موضوع باعث می شود که درآمد شما تا حد زیادی افزایش پیدا کند. این افراد می توانند مشتریان جدیدی را نیز به مشتریان قبلی شما اضافه کنند. با ارائه تجربه کاربری خوب می توانید بدون هزینه و دردسر برای کسب و کار خود بازاریابی کنید.

زیبایی بصری

تصور کنید یک کاربر به محض ورود به سایت شما با یک صفحه بی روح و رنگ های خشک رو به رو شود. در این مواقع به احتمال زیاد سایت شما رو ترک میکند و این مسئله باعث می شود که نرخ پرش کاربر افزایش پیدا کند. این موضوع اثرات منفی زیادی روی سئو میگذارد. زیبایی وبسایت یکی از موارد بسیار با اهمیتی است که نباید از آن غافل شد.

با استفاده از سیستم مدیریت محتوا و صفحه سازهای آن میتوان وبسایت هایی با طراحی های چشمگیر ایجاد کرد. در این سیستم ها امکان ارائه المان های گرافیکی مختلف وجود دارد و هر روز نیز پیشرفت های بسیاری در این زمینه پدید می آیند.

 سیستم های مدیریت محتوا دارای چه دسته بندی هایی هستند؟

 این سیستم ها به صورت کلی دارای سه دسته بندی هستند که در ادامه آن ها را بیان میکنیم.

سیستم‌ مدیریت محتوای اختصاصی  (proprietary cms)

برخی از شرکت ها دارای یک CMS اختصاصی هستند. با استفاده از این نوع سیستم به سادگی میتوان بر تمام قسمت های سایت کنترل داشت. این موضوع باعث می شود که این شرکت ها بتوانند به صورت کاملا شخصی سازی شده عمل کنند. با استفاده از این سیستم، طراحی وب سایت زمانبر خواهد بود. از آن گذشته نگهداری و پشتیبانی از آن نیز هزینه هایی را در پی خواهد داشت.

سیستم مدیریت محتوای منبع باز (open source)

Open Source بودن به معنی منبع باز بودن یک سیستم مدیریت محتوا است. این مسئله به این مفهوم است که هر شخصی می تواند بر اساس نیازهای خود اقدام به تغییر کدهای نرم افزاری نماید. سیستم های منبع باز در کنار مزایای بسیاری که دارند قالب های آماده ای را نیز در اختیار کاربران قرار می دهند. پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی، وردپرس است که در این دسته بندی قرار میگیرد.

سیستم مدیریت محتوای اشتراکی (saas)

واژه  (saas) به مفهوم نرم افزار به عنوان سرویس است که مخفف عبارت Software As A Service می باشد. این سرویس دارای سیستم های منبع باز است اما برخلاف مورد قبلی شما نمی توانید به کدهای آن دسترسی داشته باشید. برای دسترسی به کدها باید آن ها را از شرکت های ارائه دهنده تهیه کنید.

معرفی انواع سیستم مدیریت محتوا

در این قسمت از مطلب قصد داریم انواع cms ها را به شما عزیزان معرفی کنیم.

وردپرس

وردپرس یکی از بهترین، کاربردی ترین و محبوب ترین cms ها به شمار میرود. با کمک این سیستم میتوان یک سایت جذاب را در مدت زمان کوتاهی طراحی کرد. با استفاده از قالب ها و پلاگین ها نیز می توانید اقدام به شخصی سازی سایت خود نمایید. وردپرس دارای مزایای بسیاری است که از میان آن ها میتوان به تنوع قالب، رابط کاربری ساده، برخورداری از منابع آموزشی زیاد و افزونه های متعدد با قیمت مناسب اشاره کرد.

جوملا

از دیگر  cms های پرطرفدار جوملا است. جوملا جزء سیستم های مدیریت محتوای منبع باز به شمار میرود. جوملا نیز از افزونه ها و قالب های زیادی برخوردار است و منابع معتبر آموزشی بسیاری نیز در مورد آن وجود دارند. اگر تمایل دارید روی سیستم عامل تان قابلیت های بیشتری وجود داشته باشد جوملا گزینه مناسبی برای شما محسوب می شود.

دروپال

دروپال جز cms های بسیار انعطاف پذیر است. شرکت ها و سازمان های دولتی بزرگ از این سیستم استفاده می کنند.  برای اینکه از قابلیت های این سیستم استفاده کنید به توسعه وب نیاز پیدا خواهید کرد. دروپال نیز دارای قالب ها، افزونه ها و منابع آموزشی بسیاری است.

مجنتو

سیستم مدیریت محتوای مجنتو نیز جزء سیستم های انعطاف پذیر و ایمن محسوب می شود. اگر بخواهید تمامی قابلیت های درونی آن را یاد بگیرید امکان دارد با چالش مواجه شوید. با بهره گیری از این cms می توانید چندین فروشگاه را به سادگی مدیریت نمایید. مجنتو انعطاف پذیری بالایی دارد و تنها با یک بار نصب می توانید فروشگاه های اینترنتی زیادی را راه اندازی کنید.

پرستاشاپ

پرستاشاپ یک سیستم مدیریت محتوای فارسی است که بسیار حرفه ای و قدرتمند می باشد. با استفاده از این سیستم به سادگی می توانید تجارت آنلاین خود را آغاز کنید و از قالب ها و افزونه های نامحدود آن در این زمینه استفاده نمایید. این cms دارای قابلیت های پیش فرض بسیاری است که به آسانی میتوان با کمک آن ها یک فروشگاه اینترنتی را مدیریت کرد.

سخن آخر

یکی از با اهمیت ترین مواردی که در زمان طراحی سایت باید مد نظر قرار دهید فرایند مدیریت محتوای آن است. همانطور که در طول متن بیان کردیم سیستم های مدیریت محتوای متفاوتی وجود دارند که هر یک از آن ها از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار هستند. شما عزیزان می توانید بر اساس قابلیت های این cmsها و نیازهای خود بهترین نوع را انتخاب کنید. اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید کارشناسان حرفه ای تیم ما آماده راهنمایی شما عزیزان هستند.

چقدر مفید بود؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *