نحوه مقابله با حملات سرور
می خواهید با نحوه مقابله با حملات سرور آشنا شوید؟ انواع و نمونه های مختلف این حملات را بشناسید؟ یکی از موارد بسیار مهم در مدیریت سایت ها و صفحات وب، برقراری امنیت می باشد. هر سایتی که نتواند این امنیت را فراهم کند، در مدت زمان کوتاهی مخاطبین خود را از دست خواهد داد. باید توجه داشته باشید که سایت ها در معرض حملات سایبری مختلفی قرار دارند. از این رو بهتر است که آن ها را بشناسید و به دنبال راه هایی برای مقابله با آن ها باشید تا سایتی امن و قابل اعتماد داشته باشید.
حملات سرور چیست؟
برای این که بتوانید به خوبی با نحوه مقابله با حملات سرور آشنا شوید، خوب است که ابتدا این حملات را بهتر بشناسید. این حملات در واقع تلاش هایی هستند که برای خارج کردن سایت از مخاطبان و کاربران مجازی انجام می گیرد. این کار ها برای قطع موقت و یا دائم یک میزبان متصل به اینترنت انجام می گیرد. زمانی که این نوع حملات رخ می دهند، میزبان و یا ماشین هدف دیگر قادر به پاسخگویی مخاطبین نخواهد بود و یا این که با سرعت بسیار پایینی به کاربران خود پاسخ می دهد. بروز این نوع حملات با علائم و نشانه هایی همراه می باشد که عبارتند از:
- کارایی کند و غیر معمول شبکه
- در دسترس نبودن یک وبگاه خاص
- ناتوانی در دسترسی به یک وبگاه
- افزایش هرزنامه های دریافتی
- قطع اتصال به اینترنت
گاهی اوقات این حملات اثرات مخرب خطرناک تری نیز دارند و کل شبکه کامپیوتری را به خطر می اندازند. برخی از این حملات سرویس ها را از کار می اندازند و بعضی دیگر از آن ها سرویس ها را با بسته های سیل آسا غرق می کنند.
انواع حملات سرور
حال که قصد دارید با نحوه مقابله با حملات سرور آشنا شوید، خوب است که ابتدا انواع این نوع حملات را بشناسید. حملات سرور به گونه های مختلفی انجام می گیرد و هر یک از آن ها خرابی های خاصی در سیستم به بار می آورند. مهم ترین نمونه از این حملات عبارتند از:
- حملات تکذیب سرویس
گاهی اوقات حملات به گونه ای انجام می گیرند که منبع اطلاعاتی را از دسترس خارج کرده و اجازه نمی دهند که به دیگران سرویس ارائه دهد. برای این کار از چندین کامپیوتر مختلف استفاده کرده و نرم افزار های حمله را بر روی کامپیوتر هدف نصب می کنند. این نرم افزار ها به گونه ای بر روی سیستم هدف نصب می گردد که مالک کامپیوتر نیز هیچ اطلاعی از این موضوع ندارد. برای این کار تعداد زیادی از کامپیوتر ها به طور همزمان حملات خود را آغاز می کنند و از آن جایی که سیستم هدف قادر به پاسخگوی به همه آن ها نمی باشد از سرویس خارج می شود.
- حملات درب های پشتی
هکر ها برای این نوع حملات از وسایل ارتباطی خارجی کمک می گیرند. معمولا تجهیزاتی مانند مودم و یا ADSL ها می توانند گزینه های مناسبی باشند که هکر بتواند از طریق آنها به سیستم هدف دسترسی پیدا کند. در این شرایط هکر به عنوان یک مهاجم بدون رویارویی با مکانیزم های امنیتی موجود در شبکه هدف، به آن دسترسی پیدا می کند.
این حملات فقط به دو مورد بالا ختم نمی شوند و انواع بسیار مختلفی دارند که در این بخش فقط نام آن ها را ذکر می کنیم:
- حملات Spoofing
- حملات MITM
- حمله Reply
- حمله TCP Hijacking
- حملات مهندسی اجتماعی
- حمله زباله گردی
- حدس زدن رمز های عبور
- تکنیک Brute Force
- تکنیک حمله دیکشنری
- اسب های تروا
- اسکن سیستم
راهکارهای پیشگیری از حملات سرور
برای این که بتوانید با نحوه مقابله با حملات سرور آشنا شوید، باید بگوییم که این کار از راه های مختلفی امکان پذیر است. برای این که بتوانید از این گونه حملات جلوگیری کنید ابتدا باید سرور های ابری را از یک شرکت بسیار معتبر و قابل اعتماد خریداری کنید. پس از خرید یک سرور ابر مناسب و با کیفیت حال باید اقداماتی انجام دهید که دسترسی هکر ها به سرور شما را تا حد امکان کاهش دهد.
- تغییر پورت پیش فرض SSH
- غیر فعال کردن Root Login
- استفاده از پسورد قوی
- استفاده از کلید های SSH
- راه اندازی یک فایروال داخلی برای جلوگیری از بازدید های غیر قانونی
- فایروال UFW را پیکربندی کنید.
- استفاده از SFTP به جای FTP برای رمزگذاری داده ها
- استفاده از Fail2Ban
- نصب آنتی ویروس قوی
- جلوگیری از سرقت داده ها با تنظیم VPN
- بررسی حقوق کاربر و ایجاد محدودیت دسترسی
حمله DDOS توسط چه کسانی انجام میشود؟
حال که با نحوه مقابله با حملات سرور آشنا شدیم، خوب است بدانیم که این حملات را چه کسانی طراحی کرده و اجرا می کنند. این کار با اهداف مختلفی انجام می گیرد، گاهی برای ترساندن، انتقام جویی و از بین بردن رقیب وب سایت خود از این نوع حملات استفاده می کنند. این حملات در حالت کلی با استفاده اندیشه های انسان و ترکیب آن با سیستم های نرم افزاری تشکیل می شوند.
گاهی اوقات مالک یک سایت با هک کردن سایت رقیب اجازه دسترسی و ارتباط با کاربرانش را نمی دهد. همین امر سبب می شود تا سایت هدف از دسترس خارج شده و کاربران خود را از دست بدهد. صاحب سایت از این طریق رقیب خود را از بین برده و خود را در جایگاه مناسب تری قرار می دهد.
مدت زمان حملات DDOS چه قدر طول میکشد؟
پس از آن که با نحوه مقابله با حملات سرور آشنا شدیم، بهتر است در مورد مدت زمان انجام این حملات نیز اطلاعاتی به دست آوریم. این مدت زمان تحت تاثیر فاکتور های مختلفی تعیین می شود، سماجت هکر و میزان ضعف شما در مدیریت سیستم را می توان به عنوان مهمترین عوامل تعیین کننده معرفی کرد. گاهی اوقات ممکن است در مدت زمان چند دقیقه هکر بتواند به سیستم هدف دسترسی پیدا کرده و آن را هک کند.
گاهی اوقات نیز مالک سیستم، امنیت بالایی برای سرور خود تامین کرده است و دسترسی به آن سخت تر می شود. در چنین شرایطی ممکن است هکر چند روز زمان لازم داشته باشد تا بتواند سیستم هدف را هک کند. بنابراین نمی توان مدت زمان ثابت و خاصی را برای انجام این کار در نظر گرفت.
کلام آخر
حملات سرور می تواند آسیب های جدی به سیستم وارد کند و گاهی اوقات عملا سیستم هدف را از دسترس کاربران خارج می کند. برای این که با نحوه مقابله با حملات سرور آشنا شوید، بهتر است ابتدا یک سرور ابری امن و قابل اعتماد تهیه کنید. سپس از روش های مدرن و پیشرفته ای که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، استفاده کنید تا سیستم خود را تا حد ممکن امن کنید. با برقراری امنیت در سیستم خود می توانید اجازه دسترسی به هکر ها را ندهید و احتمال هک شدن سیستم به شدت کاهش می یابد.
سوالات متداول برای نحوه مقابله با حملات سرور
- هکر ها برای هک کردن سیستم هدف ترافیک های مخرب را چگونه ارسال می کنند؟
برای این کار از IPV6 استفاده می کنند، بنابراین باید این آیتم را در سرور ابری خود غیر فعال کنید تا احتمال دسترسی هکر ها به سیستم شما کاهش یابد.
- چگونه تهدیدات امنیتی را در کوتاه ترین زمان ممکن تشخیص دهیم؟
برای این کار باید ورودی سرور ها را مورد بررسی قرار دهیم و دائما آن ها را چک کنید. از این طریق به راحتی می توانید تهدیدات امنیتی را شناسایی کرده و سریعا با آن ها مقابله کنید.
- آیا آپدیت کردن اپلیکیشن ها می تواند در کاهش دسترسی هکر ها موثر باشد؟
بله، نرم افزار های قدیمی بیشتر در معرض این گونه حملات قرار دارند، از این رو باید اپلیکیشن ها را به روز رسانی کرده و از این طریق امنیت VPS را افزایش دهید.